Over mij

Kayli Verbeek

Fashion Designer

Let's get personal! Mijn naam is Kayli Verbeek, 24 jaar oud en ik woon in Noord-Brabant. Inmiddels is mijn grootste droom als achtjarig meisje werkelijkheid geworden, namelijk mijn eigen duurzame kledinglabel en bedrijf.

Als jong meisje kwam ik bij Annie om een shirtje voor mijn zus te laten repareren. Annie is een goede coupeuse bij mij in het dorp. Ik zag daar hoe zij de mooiste creaties maakte met haar naaimachine. Meteen wist ik ‘dit wil ik ook’. Ik was nog zo jong dat Annie tegen me zei “als je 10 jaar bent dan mag je achter het naaimachine en ga ik het je leren.” Zo gezegd, zo gedaan. Ik was net 10 jaar geworden en stond op woensdagmiddag bij Annie op de stoep. Zo is het een aantal maanden gegaan. School tot 12 uur, naar Annie om een boterham te eten om meteen daarna plaats te nemen achter de naaimachine. Niemand twijfelde over de opleiding die ik later zou gaan volgen, dit wist ik immers vanaf het moment dat ik de eerste keer bij Annie binnenkwam. Ik wilde alles leren over de stoffen, het ontwerpen en maken van kleding.

Zoals mijn oma altijd tegen mij zegt “Als je iets héél graag wilt, dan gaat jou dat lukken.”
Zardie-handtekening
Mijn achtergrond

In 2020 ben ik afgestudeerd als ‘specialist mode maatkleding’ aan Summa Fashion te Eindhoven. Hier heb ik in vier jaar alles mogen leren over het begrip fashion. Ik heb altijd geweten dat ik ooit mijn eigen label zou gaan starten, maar een nieuwe opleiding stond dit gevoelsmatig nog in de weg. Ik startte met de opleiding ‘commerciële economie – digital business concept’ aan Fontys Hogeschool te Tilburg. In het eerste jaar schreef ik het gehele plan van mijn eigen label uit voor mijn assessment om mijn propedeuse te behalen. Tijdens de presentatie van mijn assessment vroeg de beoordelende docent of dit mijn toekomstplan was vanwege mijn enthousiasme. “In de toekomst ja” antwoordde ik. “Maar waarom niet nu?” vroeg hij. Ja, waarom nu niet!

Winkelwagen
×