Speciaal voor jou, met liefde voor de wereld.

Duurzaam

Speciaal voor jou, met liefde voor de wereld. Dit is waar Zardie naar streeft, een bedrijf met zo min mogelijk slechte impact op de wereld. De modebranche is een van de meest vervuilende sectoren van de wereld. Wist je dat voor het maken van één T-shirt en één spijkerbroek zoveel water wordt gebruikt dat één persoon daar 13 jaar van zou kunnen drinken. Dat elke seconde ergens op de wereld een volle container kleding gedumpt wordt. Ik geloof dat dit anders kan en ik hoop met Zardie een verschil te kunnen maken.

Stoffen

Alles voor jou, maar daarbij ook liefde voor de wereld. Dit kan de modebranche doen door ´betere stoffen´ te gebruiken. Bekijk hier mijn gecertificeerde stoffen.

Productie

Om het perfecte kledingstuk voor jou te kunnen maken en een nog kleinere impact op de wereld te hebben wordt bij Zardie alles ‘made to order’ gemaakt

Certificering

Een manier om er zeker van te zijn dat die ene stof echt duurzaam is, is om alleen maar stoffen te gebruiken die een certificering hebben. Alle stoffen die bij Zardie gebruikt worden zijn gecertificeerde duurzame stoffen.

OEKO-TEX

De naam OEKO-TEX staat voor ECO en TEXTIEL en is van oorsprong een Duitse organisatie. De organisatie houdt zich bezig met het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen tijdens de textielproductie. Als een stof de STANDAARD 100 door OEKOE-TEX certificering heeft, is de stof ook bewezen huidvriendelijk te zijn.

OEKO-TEX-logo

GOTS

GOTS staat voor Global Organic Textile Standard en is de meest uitgebreide internationale textielverwerkingsstandaard. Ze houden rekening met ecologische en sociale criteria. Denk hierbij aan het gehalte organische vezels, minimaliseren van afval maar ook geen gedwongen- of kinderarbeid.

GRS

De afkorting ‘GRS’ staat voor Global Recycled Standard, een norm die de aanwezigheid van gerecyclede materialen in stoffen verifieert en het hele proces van grondstof tot eindproduct volgt. Een GRS-certificering krijgt een stof alleen als het meer dan 50% gerecyclede vezels bevat.

TENCEL™

TENCEL™ is een merknaam voor een vezel die ook lyocell wordt genoemd, een stof die geregenereerd wordt uit houtcellulose van de eucalyptusboom. Deze worden gekweekt op boederijen en er worden geen oude groeibossen, genetische manipulatie of schadelijke stoffen gebruikt.

ECOVERO™

ECOVERO™ is een certificering voor duurzame viscose vezels. De productie van ECOVERO™-viscose vereist slechts de helft van het water, CO2-uitstoot en gebruik van fossiele hulpbronnen dan wat gebruikt wordt bij de reguliere viscosestoffen.

Productie

Om het perfecte kledingstuk voor jou te kunnen maken en een nog kleinere impact op de wereld te hebben, wordt bij Zardie alles ‘made to order’ gemaakt. Op het moment dat jij het besteld kruip ik achter mijn naaimachine om het speciaal voor jou te maken. Op deze manier kan ik tijdens het uitknippen van jouw kledingstuk de mouw net iets korter maken of het rokje net wat langer als dit nodig is. Hierdoor heb jij een kledingstuk wat perfect gaat passen. Ook doe ik dit om op het einde niet met een grote voorraad over te blijven wat weggegooid, verbrand of gedumpt wordt. Dit gebeurt met een groot deel van de FastFashion van de grote ketens. De voorraad stoffen die ik eventueel over heb aan het einde van het seizoen kan ik weer nieuwe modellen van maken om de verspillingen zo klein mogelijk te houden. Jij blij, de wereld blij!

Verpakking

Alle andere materialen die gebruikt worden in het bedrijf zijn ook duurzaam. Zo is de verpakking gemaakt van minstens 60% gerecycled materiaal, biologisch afbreekbaar en geproduceerd in Europa.

Marketing materiaal

De visitekaartjes en bedankkaartjes zijn gemaakt van landbouwafval, het vloeipapier van gerecycled papier en de labels in de kleding zijn gemaakt van biologisch katoen. Zo duurzaam mogelijk!

Winkelwagen