Struggles, teleurstellingen en onzekerheden

Een heel eerlijke, kwetsbare blogpost over hoe het niet altijd rozengeuren en maneschijn is. Ik krijg vaak te horen; ´Hoe doe je het toch allemaal, echt leuk!’ Meeste van de tijd is het wel rozengeur maar ooit komt er ook de geur van een mesthoop voorbij. Ik vind het belangrijk om eerlijk en transparant te zijn in mijn bedrijf en daar horen ook de struggles bij.

Doe ik het wel goed? Vinden ze dit wel leuk? Gaan ze dit niet gek vinden? Nemen ze me wel serieus? En zo verder, dit is een klein deel van vragen die dagelijks door mijn hoofd spoken. Niks waar ik me voor schaam, onzekerheden horen erbij. Maar soms nemen deze onzekerheden de overhand en dan is het gewoon even helemaal kut.

In drukke tijden komt dit vaker voor, herkenbaar voor velen denk ik. Door stress ben je wat meer prikkelbaar, wat dan resulteert in de regenval. Voor de fotoshoot had ik 3 weken die bestonden uit: 9 uur stage, snel eten en 2 uur sporten en dan nog 5 uur achter mijn naaimachine, dagen van ’s ochtends half 8 tot half 1 ’s avonds. Deze weken waren killing en ik hoor je denken ‘Waarom ben je niet eerder begonnen?’ nou door een stomme fout in mijn planning. Dit waren dus echt even ruk weken waarin ik er vaak aan herinnerd moest worden waarom ik dit ook alweer het allerliefste doe in de wereld.

Een hele grote teleurstelling kwam vanuit de bank. Ik kreeg niet de lening die ik had aangevraagd voor mijn bedrijf. Het was niet dat ze niet in me geloofde maar ik had nog niet genoeg cijfers om zekerheid te geven. Een modelabel opstarten kost echt een heleboel geld en een duurzaam modelabel kost 2/3 keer zoveel geld als dat. Hier kreeg ik echt paniek door, al mijn eigen spaargeld zat er al in. Je moet veel investeren voordat je iets gaat verdienen bij het opstarten van een label. Ik had nog zoveel dromen en moest ik nu al stoppen om zoiets stoms als geld?! Niet omdat ik het zelf niet kon of omdat niemand het leuk vond, maar om geld? Hier zijn veel tranen om gelaten, zonder geld kon ik mijn grootse droom niet verder uitvoeren. Uiteindelijk is ook dit goed gekomen. De bank tipte me over Credits, een organisatie die meer naar de persoon kijkt dan naar de cijfers. Echt een aanrader voor elke stardende ondernemer.

Een grote struggle momenteel is mijn draai vinden op social media. Ik volg nog een Hbo-opleiding en ik weet nog niet zo goed hoe ik mijn tijd daarin kan verdelen. Om naast al de andere dingen voor mijn bedrijf ook nog eens content te maken. Al hoe wel ik het heel leuk vind om te doen, schiet het er vaak bij in. Dit is natuurlijk super belangrijk om tijd aan te besteden, om mijn naamsbekendheid uit te kunnen breiden. Het zijn nu vaak die onzekerheden die me stoppen. Ik vlog altijd voor mijn vriendinnen het hele proces, maar waarom doe ik dit niet voor jullie? Er spoken dan al negatieve gedachten in mijn hoofd wat jullie eventueel zouden kunnen denken en zeggen. Daarom laat ik het maar en doe ik het maar niet. Heel gek, want in het normale leven doe ik alles wat ik zelf wil, maar de mening van heel de wereld vind ik toch nog wel echt effe heel spannend.

Er zijn de afgelopen maanden heel wat tranen gevallen maar nog meer geluksmomentjes geweest. Deze geluksmomentjes zijn natuurlijk altijd te zien op mijn socials maar ik vind het belangrijk om ook te laten zien dat er soms mindere dagen tussen zitten en dat dat helemaal oké is. Dat ook die dagen meedragen aan het eindresultaat en dat het uiteindelijk altijd wel weer goed komt.

3 gedachten over “Struggles, teleurstellingen en onzekerheden”

    1. Nou dat heb je erg goed omschreven. Je bent een kanjer en je komt er wel. Wel wat veel hooi op de vork. Denk ook aan ontspanning, op z’n tijd. Suc7

  1. Dit is stoer Kayli, eerlijkheid en oprechtheid horen bij een ondernemer….. door dit te ventileren zie je dat je steeds meer een ondernemer wordt.
    Vind het zo mooi om te zien en mee te beleven…. je motiveert mij ook weer… ha ha… 🔥🔥

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen